Spermietest

Spermatest

Ibland kan det vara svårt att bli gravid och naturligtvis finns det många saker som kan orsaka fertilitetsproblem. Allt vi kan göra är att testa oss på diverse olika sätt om det skulle ta en längre tid.
Då vi själva hade problem inför första graviditeten så genomgick vi många olika tester hos olika läkare. Jag kollade mig själv och min man kollade sig och ”lyckligtvis” fann vi problemet och kunde få det tillrättat, eller ja, jag måste ta levaxin resten av livet men det är något jag kan leva med för att kunna ta del av det mest underbara i livet, att ha barn.
Hos oss var det jag som hade problemet men det är definitivt inte alltid kvinnans ”fel”, utan det sägs att 50% av de fertilitetsproblem som kan uppstå ligger på mannen.

Några av de problem som kan uppstå hos mannen är till exempel försämrad spermiekvalitet, ett lågt spermieantal, onormala spermier och/eller ejukulationsrubbning.

När min man testade sig så var han tvungen att gå och lämna ett prov av sina spermier och efter vad jag hört från honom så var det väl kanske inte det mest romantiska eller trevligaste sättet man kunde lämna provet på.
Det är nästintill att man förstår varför vissa män INTE vill gå och testa sig, om det nu är ”äcklighetsfaktorn” som spelar en roll och inget annat macho-trams. MEN, lyckligtvis har mycket hänt på den fronten också och man kan nu även köpa spermietest, spermatest, och få det direkt hemskickat till brevlådan. Det är klart, detta spermatest är ju inte något man kan basera allt på utan det är mer som ett mellansteg för att se om spermieantalet är bra eller dåligt, och sen, baserat på det resultat man får, kan man besluta sig för hur man ska gå vidare i processen.

Det bästa med spermietest för hemmabruk är just det faktum att det är för hemmabruk, så man kan känna sig lugn i sin säkra lya och slippa stressen hos läkaren.

Spermietest från t.ex. Babyplan är till 97.94% tillförlitliga när det kommer till positiva resultat och 91.38% korrekt när det kommer till negativa resultat.

Om man är intresserad så kan man läsa mer om spermatest här och kanske även köpa om man känner att man kanske måste ta det svåra stegen vidare.